گاهشمار اویک

تاسیس شرکت
۱۳۶۶
شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) در سال ۱۳۶۶ با هدف بازسازی خسارات وارده به زیرساختهای صنعت نفت کشور در خلال هشت سال جنگ تحمیلی، تاسیس شد. این شرکت در حال حاضر با بیش از ۳ دهه فعالیت مستمر در حوزه پیمانکاری، انجام پروژههای EPC و بالادستی و اجرای ۱۴۰ پروژه با بیش از ۴۵۰ میلیون نفر- ساعت کار، تنها پیمانکار ایرانی است که توانایی انجام تمامی مراحل زنجیره پاییندستی و بالادستی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی از طراحی مفهومی تا مرحله اجرا و بهرهبرداری در هر دو حوزه خشکی و دریایی را داراست.

اولین پروژه مهندسی طراحی پایه و تفصیلی
واحد تقطیر پالایشگاه بندرعباس
۱۳۶۷
OIEC در ساخت واحد تقطیر پالایشگاه بندرعباس با دو شرکت اسنم پروجتی ایتالیا و چیودای ژاپن همکاری سازندهای داشت و در کنار این همکاری، فرصتی برای انتقال دانش فنی و مهندسی از شرکتهای معتبر خارجی پیدا کرد. از این رو، این پروژه را میتوان یکی از مهمترین پروژههای سالهای نخست فعالیت این مجموعه دانست. پالایشگاه بندرعباس از بزرگترین پالایشگاههای خاورمیانه با ظرفیت تصفیه بیش از ۳۰۰.۰۰۰ بشکه در روز است که در منطقهای به مساحت ۷۰۰ هکتار در حوالی شهر بندرعباس در جنوب ایران احداث شده است.

اولین پروژه ساخت
واحد روغن سازی پالایشگاه اصفهان
۱۳۶۸
احداث، نصب و راهاندازی کارخانه روغنسازی پالایشگاه اصفهان، نخستین پروژه ساخت و اجرای گروه OIEC محسوب میشود که در سالهای آغازین حیات این شرکت، به انجام رسید. بخش اصلی واحد روغنسازی در مجاورت پالایشگاه اصفهان شامل احداث واحدهای استخراج با فورفورال و مومزدایی به منظور تولید سالانه 184هزارتن روغن پایه بود. اجرای موفقیتآمیز این پروژه در مقطع تاریخی حساس سالهای پس از جنگ، گواهی بر توانمندی OIEC و آغازی بر نقشآفرینی پیمانکاران ایرانی در توسعه این صنعت محسوب میشود.

تأسیس شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی (EIED)
1375
شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی در سال 1375 و با هدف ایفای نقش به عنوان بازوی مهندسی شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت و انجام فعالیتهای طراحی و مهندسی پروژهها تاسیس شد. این شرکت، از زمان تاسیس با طی یک روند رو به رشد و تکاملی توانسته است، علاوه بر ایفای نقش مهندسی، اجرای بسیاری از پروژهها را نیز به صورت EPC برعهده گیرد تا در حال حاضر به عنوان یکی از توانمندترین شرکتهای ایرانی در حوزه پیمانکاری EPC به ویژه در بخش پاییندست شناخته شود. هماکنون EIED با در اختیار داشتن بیش از 750 نفر نیرویانسانی متخصص و مجرب، توانایی ارائه طیف کاملی از خدمات پروژهها شامل مهندسی، تدارکات، مدیریت ساخت و مدیریت پیمان مطابق با دانش و استانداردهای روز، به کارفرمایان متعدد داخلی وخارجی را داراست.

تأسیس شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی (OEID)
1376
شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی (OEID) در سال 1376 به عنوان عضو دیگر مجموعه مهندسی و ساختمان صنایع نفت تاسیس شد که حوزه اصلی فعالیت آن، پروژههای بالاستی شامل اکتشاف و توسعه میادین نفت و گاز و خدمات مهندسی مربوط به آن است. این شرکت با بهرهگیری از دانش و مدیریت روزآمد، امروز به عنوان شرکتی حرفهای و با تجربه در حوزه بالادستی شناخته میشود و توانسته است در اجرای بسیاری از پروژههای نفت و گاز کشور از جمله توسعه بیش از 20 میدان خشکی و پروژههای متعدد EPC نظیر احداث تاسیسات سرچاهی، واحدهای بهرهبرداری، نمکزدایی و ایستگاههای تقویت فشار و تزریق گاز ایفای نقش کند.

اولین پروژه EPC
احداث کارخانه NGL 1200 ,1300 & 1500
1378
کارخانههای NGL 1200 , 1300 & 1500 پروژههایی با هدف جلوگیری از هدر رفت و سوزاندن گازهای همراه نفت میادین مختلف هستند که در راستای یکی از برنامههای اصلی وزارت نفت، اجرایی شدند. پروژه NGL 1500 سال 1378 از سوی OIEC در منطقه کرنج در جاده رامهرمز- بهبهان احداث شد. پروژه NGL 1200 در غرب شهرستان گچساران و به منظور جمعآوری و شیرینسازی گازهای همراه میدان گچساران و تولید روزانه 26 هزار بشکه میعانات گازی احداث و در شهریور 1382 افتتاح شد. کارخانه NGL1300 نیز با هدف جمعآوری و فرآورش گازهای همراه نفت منطقه بیبیحکیمه و رگ سفید در 63 کیلومتری جنوب غربی شهرستان گچساران احداث و شهریور 1382 افتتاح شد. هدف از اجرای این پروژه نیز تأمین بخشی از خوراک پتروشیمی بندرامام به میزان 274 میلیون فوت مکعب در روز از گازهای همراه نفت میدان کرنج و پارسی است.

تاسیس شرکت خدمات مهندسی نفت کیش (KPE)
1378
شرکت KPE با هدف ارائه خدمات مهندسی بالادستی، فعالیت خود را از سال 1378 و به عنوان عضوی از گروه مهندسی و ساختمان صنایع نفت آغاز کرد. این شرکت هماکنون در ارائه همه خدمات مشاورهای و عملیاتی حوزه بالادستی از جمله عملیات و مطالعات ژئوفیزیک، زمینشناسی و پتروفیزیک، نظارت بر حفاری و تکمیل چاه، تاسیسات سطحالارضی و تهیه طرح جامع توسعه میادین (MDP) از دانش و توانمندی فنی و تخصصی کامل برخوردار است و در سالهای اخیر خود را برای اجرای بخشهای مختلف توسعه میدان تجهیز و تجربههای چشمگیری در مدیریت عملیات اجرایی و حضور در پروژههای ازدیاد برداشت کسب کرده است.

ورود به عرصه مگا پروژهها
توسعه فازهای 9 و 10 پارسجنوبی
1382
پروژه پالایشگاه فازهای 9 و 10 پارس جنوبی با هدف تولید روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز شیرین و 80 هزار بشکه میعانات گازی به صورت EPCC به شرکت OIEC واگذار شد. این پروژه جزو اولین طرحهایی بود که با کمترین سطح مشارکت خارجی، طراحی و ساخته شد. ورود OIEC به این پروژه را میتوان نقطه عطفی در فعالیت حرفهای این شرکت و زمانی برای ورود به مرحله نوینی از اجرای مگا پروژهها دانست. این پروژه که همزمان با آغاز تحریمهای هستهای علیه ایران پیش رفت و با موانعی همچون دشواری تامین کالاها از جمله تجهیزات سرچاهی همراه بود، به فرصتی برای بومیسازی این تجهیزات در صنعت نفت ایران بدل شد.

تثبیت حضور در عرصه مگا پروژهها
توسعه فازهای 17 و 18 پارسجنوبی
1385
توسعه فازهای 17 و 18 میدان گازی پارس جنوبی به کنسرسیومی ایرانی شامل شرکتهای OIEC ،IDRO و IOEC واگذار شد و براساس قرارداد آن مسئولیت EPCC واحدهای فرآیندی بخش خشکی پالایشگاه به OIEC واگذار شد. این پروژه نیز همانند سایر پروژههای پارسجنوبی با هدف تولید روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین و 80 هزار بشکه میعانات گازی به همراه مقادیری اتان، بوتان و گوگرد اجرایی شد و موقعیت شرکت OIEC را در اجرای مگا پروژهها تثبیت کرد. اجرای این پروژه، همزمان با تشدید تحریمهای بین المللی علیه ایران، دشواریهای تامین مالی و پیچیدگیهای ساخت و تامین کالا، با تکیه بر ظرفیت دانشی OIEC به سرانجام رسید و از منظر تحقق آرمان دیرینه و ملی «بومی سازی مدیریت و اجرای طرحهای پارس جنوبی» نیز تجربۀ گرانقدری محسوب می شود.

ورود به عرصه پروژههای بالادستی و فراساحل
توسعه فازهای 20 و 21 پارسجنوبی
1389
توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی به عنوان یکی از پروژههای استراتژیک OIEC، باعث ورود این شرکت به عرصه پروژههای بالادستی و فراساحل شد. حفاری 22 حلقه چاه با ظرفیت برداشت روزانه 2 میلیارد فوت مکعب از هر سکو، ساخت و نصب دو سکوی سرچاهی و دو رشته خط لوله 32 اینچی زیر دریا در کنار ساخت پالایشگاهی با چهار ردیف گازی، تجربه و قابلیت کمنظیر گروه OIEC در اجرای مگا پروژهای 4.2 میلیارد دلاری، از طراحی تا ساخت و مدیریت در خشکی و فراساحل را به اثبات رساند.

تاسیس شرکت راهاندازی و بهرهبرداری صنایع نفت (OICO)
1390
شرکت OICO بهمنظور ارائه خدمات و اجرای عملیات پیشراهاندازی، بهرهبرداری و تعمیرات و نگهداشت فنی پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی و دیگر صنایع در حوزه خشکی و دریا و همچنین ارتقای سطح کیفی و دانش این حوزه شکل گرفت. این شرکت علاوه بر بهرهمندی از نیروهای متخصص و دانش فنی بومی، با استفاده از نرمافزارهای روزآمد و تجهیزات و ماشینآلات تخصصی، طی سالهای اخیر توانسته است نقش بهسزایی در به ثمر رسیدن پروژههای عظیم ملی کشور داشته باشد.

تاسیس شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر (SAED)
1391
این شرکت با هدف تولید 65 هزار بشکه نفت از میدان پیچیده و دشوار نفتی مشترک آذر واقع در بلوک اکتشافی اناران در سال 1391 تاسیس شد. میدان نفتی آذر در دماغه کوههای زاگرس و در امتداد مرز ایران و عراق (در قسمت جنوب غربی ایلام) میان دو شهر مهران و دهلران واقع شده است و قرارداد توسعه آن، بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم شرکتهای سرمایهگذاری اهداف و مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) به صورت قرارداد بیع متقابل منعقد و عملیات اجرایی توسعه آن به شرکت سروک آذر (SAED) از مجموعه شرکتهای گروه OIEC، واگذار شد. میدانی که از نظر ژئوفیزیک و حفاری از پیچیدهترین میدانهای نفتی ایران به شمار میرود و از حیث شرایط و کیفیت کار با دیگر میدانهای نفتی کشور تفاوت بسیاری دارد.

افتتاح پروژه NGL سیری
1383
در پی اجرای موفق پروژههای NGL 1200, 1300 & 1500، احداث کارخانه NGL سیری با ظرفیت جمعآوری روزانه 143 میلیون فوت مکعب گازهای همراه میدانهای نفتی الوند، سیوند، اسفند، نصرت و دنا به شرکت OIEC واگذار شد. با بهرهبرداری از این طرح، علاوه بر صیانت از محیط زیست، روزانه معادل 108 میلیون فوت مکعب گاز شیرین با حداقل گوگرد و H2S تولید و جهت مصرف واحدهای صنعتی، نیروگاهی و تجاری ارسال شد. ضمن اینکه با ساخت خط لولهای 83 کیلومتری به کیش، گازهای جمع آوری شده، صرف تامین سوخت نیروگاههای این جزیره شد.

افزوده شدن شرکت تامین دکل صبا (SRP)
1394
شرکت تامین دکل صبا سال 1394 به خانواده OIEC پیوست و به عنوان یکی از بازوهای بالادستی گروه به فعالیت پرداخت. این شرکت مجهز به دکلهای خشکی و دریایی از بهترین سازندگان حال حاضر دنیا بوده و در سالهای اخیر توانست خدمات گستردهای در زمینه راهبری، اجرا، مدیریت و نظارت بر عملیات حفاری ارائه دهد و در اجرای پروژههای حوزه بالادستی نفت و توسعه میادین و اجرای پروژههای حفاری به صورت EPDS مشارکت داشته باشد.

ورود به عرصه شرکتهای E&P
1395
در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه و به منظور انتقال و ارتقای فناوری ملی در حوزه بالادستی، توسعه و گسترش فرآیند اکتشاف، بهره برداری و ارتقای ظرفیت تولید میادین نفت و گاز کشور به ویژه در میادین مشترک و همچنین توانمندسازی شرکتهای ایرانی، وزارت نفت پس از ارزیابیهای فنی، تخصصی، حقوقی و مالی، لیستی از شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) ایرانی را منتشر کرد که نام شرکت OIEC در میان سه شرکت اول صاحب صلاحیت برای توسعه میادین نفت و گاز قرار گرفت.

تولیدی شدن میدان مشترک نفتی آذر
1395
مرحله نخست تولید زودهنگام میدان نفتی آذر با 15 هزار بشکه در روز در آخرین روزهای اسفند سال 1395 آغاز شد. با انجام این مرحله، تلاشها تا افزایش تولید به 30 هزار بشکه در روز ادامه پیدا کرد. تحقق تولید زودهنگام و برداشت از این میدان مشترک با کشور همسایه از این جهت حائز اهمیت بود که هرگونه تاخیر، منجر به از دست رفتن منافع ملی و ذخایر نسلهای آتی میشد و از همین رو، توسعه این میدان در اولویت وزارت نفت برای اجرای طرحهای میادین مشترک نفت و گاز قرار گرفت.

آغاز عملیات اجرایی پروژه NGL3100 دهلران
1395
عملیات اجرایی ساخت کارخانه گاز و گاز مایع NGL3100 در منطقه چشمه خوش دهلران با هدف جلوگیری از سوزانده شدن روزانه 240 میلیون فوت مکعب گازهای همراه حوزه نفتی دزفول شمالی و جنوبی غرب ایلام و تامین خوراک مورد نیاز پتروشیمی دهلران، در این سال آغاز شد. این پروژه افزون بر ارزش اقتصادی چشمگیر ناشی از جلوگیری از هدر رفت گازهای همراه، اشتغالزایی و رونق اقتصادی، اثرات قابل توجهی نیز در صیانت از محیط زیست این منطقه به همراه دارد. اجرای این پروژه در حالی به صورت EPCC به گروه OIEC واگذار شد که تجربه موفق این شرکت در انجام پروژههای NGL1200, 1300 & 1500 و همچنین NGL سیری، به مزیت رقابتی این شرکت تبدیل شده است.

افتتاح فازهای 17و 18 - 20 و 21 پارسجنوبی
1396
در روزی خاطرهانگیز در تاریخ صنعت نفت ایران و در آیینی باشکوه با حضور رئیس جمهوری، وزیر نفت و جمعی از وزرا، مقامات و مسئولین بلند پایه کشوری، فازهای چهارگانه 17 و 18 – 20 و 21 پارس جنوبی افتتاح شدند. به این ترتیب با بهرهبرداری از این فازها، ایران توانست در برداشت از این میدان مشترک گازی، کشور قطر را پشت سر بگذارد و گروه OIEC نیز در این اقدام ملی، سهمی ماندگار داشته باشد.

افتتاح فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس
1397
فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیجفارس در حالی به صورت رسمی در تیر ماه سال 1397 افتتاح شد که شرکت OICO به عنوان یکی از شرکتهای تخصصی گروه OIEC توانست با ارائه خدمات شایسته در حوزه راهاندازی، بهرهبرداری و تعمیر و نگهداری این پالایشگاه که از آن با عنوان مهمترین طرح صنعت پالایش نفت ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی یاد میشود، ایفای نقش کند. این پالایشگاه در سه فاز تعریف شده است که هر فاز قابلیت تولید روزانه 12 میلیون لیتر بنزین مطابق استانداردهای روز اتحادیه اروپا (یورو 5) را دارد. با راهاندازی دو فاز نخست، تولید بنزین این پالایشگاه در مجموع به 24 میلیون لیتر رسیده است.

گسترش و تنوع سبد پروژهها
1397
OIEC موفق شد در این سال با اخذ پروژههای متعدد و متنوع، سبد پروژههای خود را گسترش دهد و فضای کسب و کار خود را روبهرشد ترسیم کند که این پروژهها عبارتند از:
• مجتمع پتروشیمی دهلران
• مجتمع الفین پتروشیمی کیان
• ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران
• میدان نفتی منصوری
• میدان نفتی رامشیر
• پایانه نفتی قشم
• PDH کنگان

افزوده شدن شرکتهای عملیات اکتشاف نفت (OEOC) و سرمایهگذاری نفت قشم (QOIC)
1397
در راستای برنامهریزی گروه OIEC جهت ورود به پروژههای متنوع و بزرگ مقیاس، تکمیل زنجیره تخصصها و ورود به حوزههای جدید سرمایهگذاری، شرکت عملیات اکتشاف نفت (OEOC) با زمینه فعالیت در حوزه اکتشاف و توسعه میادین نفت و گاز و خدمات حفاری و شرکت سرمایهگذاری نفت قشم (QOIC) با حوزه فعالیت در عرصه ذخیرهسازی و انتقال نفت خام و فرآوردههای نفتی، سال 1397 به خانواده بزرگ OIEC افزوده شدند.

اجرایی شدن پروژههای جاری با تکیه بر توانمندیهای داخلی
1398
شرکت OIEC با تکیه بر تجارب کسب شده و به کمک ظرفیتهای فنی، مهندسی و پشتیبانی خود و به منظور حرکت در مسیر خودکفایی و گسترش بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی، توانست ساخت تجهیزات و بستههای بزرگ صنعتی نظیر کورههای پتروشیمی، Cold Box و همچنین برخی تجهیزات تخصصی مربوط به حفاری را برای نخستین بار به شرکتهای ایرانی سفارش داده و با ارائه طرح و نقشه مناسب و نظارت کارگاهی ضمن اجرایی کردن پروژههای در دست، کشور را از وابستگی به تکنولوژی سازندگان خارجی به ویژه در شرایط تحریم، بینیاز کند.

65 هزار بشکه نفت میدان آذر
1398
پس از موفقیت در تولید روزانه 30 هزار بشکه نفت خام از میدان مشترک نفتی آذر در مرحله تولید زودهنگام، روند تکمیل و پیشرفت طرح توسعه این میدان با شتاب بیشتری دنبال شد. تا اینکه در روزهای پایانی سال 1398، سیستم فرآورش مرکزی (CPF) با تلاش شبانهروزی همکاران در شرکت سروک آذر تکمیل و شیرینسازی نفت خام در این واحد آغاز شد. به این ترتیب عملیات توسعه جهت تحقق تولید 65 هزار بشکه نفت با جدیت در حال دنبال شدن است. ضمن اینکه تا پایان مهر ماه سال 1399 بالغ بر 31 میلیون بشکه نفت از این میدان تولید و صادر شده است.

تمرکز فعالیتهای حفاری با ادغام دو شرکت SRP و OEOC
1398
OIEC، به منظور ارتقای توانمندیهای حوزه بالادستی و تمرکز فعالیتهای عرصه حفاری، در سال 1398 به ادغام دو شرکت تامین دکل صبا (SRP) و شرکت عملیات اکتشاف نفت (OEOC) پرداخت تا به این ترتیب بتواند به عنوان ارائهکننده چرخه کامل خدمات بالادستی از اکتشاف، حفاری، خدمات جانبی تا حفاری و تولید از چاهها قویتر از گذشته در جهت نیل به اهداف مورد نظر در بازار این صنعت حضور داشته باشد.

حضور در پروژه EPD/EPC به عنوان مشاور مدیریت طرح
1398
شرکت ملی نفت ایران در پی رضایت از عملکرد شرکت OIEC به عنوان مشاور برگزاری و تنظیمکننده اسناد مناقصات 7 میدان از طرحهای نگهداشت و افزایش تولید (EPD/EPC)، برای نخستین بار این شرکت را به عنوان مشاور مدیریت طرح (MC) پروژههای خود که زیر نظر شرکت ملی مناطق مرکزی و شرکت ملی نفت فلات قاره اداره میشوند، انتخاب کرد. امری که به طور قطع بیانگر اعتماد کارفرما و جایگاه قابل قبول و توانمندی فنی، مهندسی و مدیریتی گروه OIEC است.

ورود به بازار سرمایه
1399
با گسترش فعالیتهای شرکت OIEC و با هدف افزایش انضباطهای مالی و حرفهای، پس از دو سال فعالیت شرکت در بازار پایه با نماد «شساخت»، نهایتا در آخرین روزهای فروردین ماه سال 1399 این نماد از طریق حراج توسط شرکت سرمایهگذاری اهداف (با حجم مبنای یک میلیون سهم) در بازار سرمایه عرضه شد.

راه اندازی فاز نخست پایانه نفتی قشم
1399
فاز نخست پایانه صادراتی نفت خام قشم در جنوب این جزیره با هدف ذخیرهسازی نفت و میعانات گازی با اعتباری بالغ بر 150 میلیون یورو افتتاح شد. عملیات بارگیری مخازن این پروژه در دی ماه 1398 آغاز و در اسفند همان سال به اتمام رسید. در فاز نخست این پروژه، 6 مخزن ذخیرهسازی هر یک به ظرفیت 540 هزار بشکه ساخته و راهاندازی شد که بیش از ۳/۲ میلیون بشکه میعانات گازی از طریق 22 کیلومتر خط لوله 16 اینچ از پالایشگاه گورزین قشم انتقال و ذخیرهسازی شده است. این پروژه از طریق شرکت سرمایهگذاری نفت قشم از جمله شرکتهای گروه اجرا میشود.

اخذ پروژه پلیمر گچساران
1399
این پروژه به عنوان واحد پاییندستی پتروشیمی گچساران، در استان کهگیلویه و بویراحمد تعریف شده که توسعه آن در قالب یک پروژه EPCC در سال 1399 به شرکت OIEC ابلاغ و عملیات اجرایی آن آغاز شد. این پروژه پس از راهاندازی، سالانه 300 هزار تن پلیاتیلن سنگین تولید خواهد کرد که علاوه بر تامین نیازهای روزافزون داخلی، از طریق صادرات، درآمد قابل توجهی را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.

بهره برداری از طرح توسعه میدان نفتی آذر
1399
طرح توسعه میدان نفتی آذر؛ پیچیده ترین میدان نفتی کشور، با ظرفیت تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت خام، در اسفندماه با حضور رئیس جمهور و از طریق ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسمی رسید. تأمین منافع ملی، ایجاد فرصت اشتغال برای نیروهای بومی، رونق اقتصادی و توسعه زیرساختها در منطقه ایلام، از شاخصهای برجسته اجرای طرح توسعه میدان مشترک آذر به شمار می رود که به همت متخصصان گروه اویک اجرایی شد. میدان نفتی آذر در بلوک اکتشافی اناران در استان ایلام (در جنوب غربی ایران و ۲۵ کیلومتری شهرستان مهران) در مرز ایران و عراق واقع شده است .